Woning uitbouwen

Woning uitbouwen

U wilt uw woning of bedrijfspand laten uitbouwen. Daar komt het een en ander bij kijken. Daarom geven we u hieronder een aantal handige tips.

Voor het uitbouwen begint

Het is verstandig om pas groen licht voor het uitbouwen te geven als de vergunning helemaal rond is. Of als u zeker weet dat er geen nodig is. Zodoende vermijdt u het risico dat de vergunning wordt ingetrokken, door bijvoorbeeld een bezwaar. Vanzelfsprekend dienen ook de financiering en verzekering voor het uitbouwen geregeld te zijn.

Verder is het uitbouwen van uw pand hét moment om na te denken over energiebesparing. Wist u bijvoorbeeld dat bijna een derde van de warmte in huis verdwijnt via het dak? Goede dakisolatie is daarom snel terugverdiend. Ook voor het dichten van naden en kieren, plaatsen van dubbelglas en het isoleren van muren en vloeren is het een goed moment als u vaklieden over de vloer heeft.

Tijdens de werkzaamheden is het raadzaam om regelmatig te overleggen met de vakmannen die de aanbouw voor u verzorgen. Zo kunnen zij het beste aan uw wensen voldoen. Ook kunt u bijvoorbeeld bespreken welke maatregelen er genomen kunnen worden om stofoverlast te voorkomen. Een andere praktische tip is om goed te ventileren bij werkzaamheden waar veel water wordt gebruikt, zoals metsel- en stucwerk.

De voordelen van uitbouwen

  • Uitbouwen kan de waarde van uw woning verhogen
  • Uitbouwen kost (vaak) minder dan het kopen van een nieuw huis
  • U hoeft niet te verhuizen en vermijdt dus de rompslomp die daarbij hoort
  • U blijft wonen in de omgeving waarin u en uw kinderen zich thuis voelen

Ook plannen voor het uitbouwen van uw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en ontvang een overzicht van de experts bij u in de buurt.

Offerte aanvragen

 
Een woning uitbouw is voor u waarschijnlijk geen alledaagse klus. Aanbouw Expres helpt u een handje op weg met een aantal praktische tips.

Comments are closed.